Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва Триглав Осигурување АД, Скопје известува за склучена зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 198-та седница одржана на ден 25.04.2023 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на посеви и плодови за 2023 година со Триглав Ре Љубљана  бр.0202-4215 од 25.04.2023, врз основа на која  на ден 11.09.2023 година е склучен Договор за реосигурување на посеви и плодови за сезоната 2023 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре, Љубљана Словенија.

Вредноста на договорот изнесува 60.480 Евра, а неговата реализација ќе зависи од настанувањето на штетен настан за предметот на реосигурување. 

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре, Љубљана Словенија произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.

 

Објавено на: 11.09.2023 09:10:27
Документ БР.: DOC_26453-6/2023
Урнек: Зделка со заинтересирана страна