листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Постапувајќи согласно член 38 од Правилата за котација на Македонска Берза АД Скопје, РЕПЛЕК АД Скопје објавува промена на сопственоста над 5% односно акционер Ситко Антонио ДООЕЛ Скопје се стекна со нови 61 акции и сега поседува вкупно 1.650 акции или 6,37% од вкупниот број на акции додека акционер Владимир Пецовски се стекна со 20 нови акции и сега поседува вкупно 1.625 обични акции или 6.27% од вкупниот број на акции.

Постапувајќи согласно член 34 од Правилата за котација  на Македонската берза АД Скопје, РЕПЛЕК АД Скопје објавува дека членот на Управен одбор Панче Гелевски се стекна со нови 25 акции, со што сега поседува 30 акции или 0,12% од вкупниот број на акции, додека членот на Надзорен Одбор Владимир Гашевски се стекна со нови 27 акции, со што сега поседува 30 акции или 0,12% од вкупниот број на акции.

 


 

Објавено на: 13.09.2023 14:02:30
Документ БР.: DOC_10191-628/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации