Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно глава 6 од правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

АД Нова Стоковна Куќа Струмица за периодот Јануари- Септември 2023 година оствари позитивен финансиски резултат искажан во неревидиранот Биланс на успех.

Во овој период нема промени во сметководствените политики и методи на вреднување на позициите во финансиските извештаи на АД Нова Стоковна Куќа Струмица.

За овие девет месеци оставрен е приход од 24,201,029 денари, споредбено со остварениот приход за овој период 2022 година бележи зголемување. Истиот е остварен од промет на клиенти кои имаат закупено деловен простор.

Оперативните расходи за овој период исто така бележат зголемување во однос на истиот период од претходната година.

Објавено на: 31.10.2023 14:13:42
Документ БР.: DOC_10191-701/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации