листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Согласно член 460-г од Законот за трговските друштва Триглав Осигурување АД, Скопје известува за склучена зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 208 седница одржана на ден 14.11.2023 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на договор за реосигурување на ризикот осигурување на побарувања за 2023 година со Заваровалница Триглав д.д. Љубљана, Словенија. Врз основа на донесената Одлука, нa ден 20.11.2023  година, е склучен Квотен Договор за реосигурyвање на побарувања за 2023 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д. Љубљана, Словенија.

Вредноста на договорот зависи од вкупната премија што ќе биде направена за осигурување на побарувања. За лимити до 1.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 95% од премијата, додека за лимити до 3.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 98,5% од премијата.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д. Љубљана, Словенија произлегува од тоа што двете друштва се членки на  Групацијата Триглав.

 

Објавено на: 20.11.2023 14:10:53
Документ БР.: DOC_26453-8/2023
Урнек: Зделка со заинтересирана страна