листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно член 33 од Правилата за котација, Факом АД Скопје ја објавува следната  ценовно чувствителна информација:

“Факом“ АД Скопје врз основа на Одлуката на У.О бр. 140 од 27.12,.2023 год., основа ново Друштво за производство и услуги ФАКОМ МОНТАЖА ДООЕЛ Скопје со внесување на непаричен влог во висина на 5.000,00 евра со одложена уплата согласно член 175 од ЗТД. Направен е упис на 09.01.2024 год. на друштвото во Централен регистар на Р.С Македонија со Решение на деловоден број 35020240000380.

Основачот го основа друштвото и го вложува својот основачки влог заради остварување на добивка.

Објавено на: 15.01.2024 14:10:40
Документ БР.: DOC_10191-24/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации