листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Врз основа на Солемнизација на Анекс бр.1 кон Договорот за залог врз подвижни предмети со својство на извршна исправа склучен меѓу Комерцијална банка Ад Скопје како заложен доверител и Факом Ад Скопје како заложен должник се изврши упис на заложно право од прв ред на опрема врз основа на Записникот за попис на подвижни предмети изработени од банката по Договор за револвинг девизен кредит склучен на ден 15.03.2023 а изменет и дополнет со Анекс бр.2 склучен на ден  21.02.2024 година за измена и дополнување на Договорот за раволвинг девизен кредит врз основа на заложно право во износ од 200.000,00 евра со рок на враќање до 28.02.2025 година.

“Факом“ АД Скопје

Објавено на: 09.04.2024 14:05:46
Документ БР.: DOC_10191-317/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации