листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

На Годишното собрание на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје, одражано на 23.05.2017 година, беа донесени следните одлуки:

  1. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2016 година;
  2. Донесување на Одлука за усвојување на Годишната сметка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2016 година;
  3. Донесување на Одлука за усвојување на Извештајот на ревизорите и финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2016 година; 
  4. Донесување на Одлука за распоредување на остварената чиста добивка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2016 година;
  5. Донесување на Одлука за назначување на друштво за ревизија на финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година;
  6. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на внатрешната ревизија на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2016 година и
  7. Донесување на Одлука за одобрување на работата и водењето на работењето од страна на членовите на Одборот на директори.


1. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj za rabotenjeto na Drustvoto za 2016 godina.pdf
2. Odluka za usvojuvanje na godisnata smetka na Drustvoto za 2016 godina.pdf
3. Odluka za usvojuvanje na Izvestajot na Revizorite i finansiskite izvestai na Drustvoto za 2016 godina.pdf
4. Odluka za rasporeduvanje na ostvarenata cista dobivka na Drustvoto za 2016 godina.pdf
5. Odluka za naznacuvanje na Drustvo za revizija na finansiskite izvestai na Drustvoto za 2017 godina.pdf
6. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj za vnatresnata revizija na Drustvoto za 2016 godina.pdf
7. Odluka za odobruvanje na rabotata na clenovite na OD.pdf

Објавено на: 23.05.2017 14:47:22
Документ БР.: DOC_12283-55/2017
Урнек: Други одлуки од собрание