листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 6 од Правилата за котација го објавуваме следново:

Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 128-та седница одржана на ден 18.04.2017 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на ризици за осигурување на побарувања за 2017 година со Заваровалница Триглав д.д., Љубљана бр.0202-5648 од 18.04.2017 година, врз основа на која е склучен Договор за реосигурување на ризици за осигурување на побарувања за 2017 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана. 

Вредноста на договорот зависи од вкупната премија што ќе биде направена за осигурување на побарувања. За лимити до 1.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 95% од премијата, додека за лимити до 3.000.000 ЕУР во реосигурување ќе биде предадена 98,5% од премијата

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.

Објавено на: 25.05.2017 09:29:21
Документ БР.: DOC_26453-8/2017
Урнек: Зделка со заинтересирана страна