листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Одлуки од одржано редовно годишно Собрание на 30.05.2017г.


Т-1.1 Одлука за одобрување на годишната сметка за 2016г..pdf
Т-1.2 Одлука за одобрување на финансиските извештаи на Друштвото за 2016г. ревидирани од овластен ревизор.pdf
Т-1.3 Одлука за одобрување на годишниот извештај за работењето на Уготур АД Скопје за 2016г..pdf
Т-2. Одлука за распределба на добивката по годишната сметка за деловната 2016г..pdf
Т-3. Одлука за одобрување на извештајот од неизвршните членови на Одборот на директори за резултатите од контролата над управувањето со Друштвото за 2016г..pdf
Т-4. Одлука за одобрување на годишниот извештај за работата на Службата за внатрешна ревизија за 2016г..pdf
Т-5. Одлука за работата на членовите на Одборот на директори на Друштвото за 2016г..pdf
Т-6. Одлука за назначување овластен ревизор за вршење ревизија на годишната сметка и финансиските извештаи за 2017г..pdf
Т-7. Одлука за измена на статутот на Уготур АД Скопје.pdf

Објавено на: 30.05.2017 14:20:56
Документ БР.: DOC_12283-74/2017
Урнек: Други одлуки од собрание