листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Собранието на акционери на Центарот за ортотика и протетика Славеј а.д.Скопје на својата седница одржана на 30.05.2017 година, ги донесе следните одлуки:

1.Одлука за усвојување на Ревизорскиот извештај за 2016 год.

2.Одлука за назначување на овластен Ревизор за вршење на ревизија за деловната 2017 год.

3.Одлука за усвојување на Годишната сметка и Годишниот извештај за работењето на друштвото за 2016 год.

4.Одлука за распределба на нераспределената добивка за деловната 2016 год.


Revizorski Izvestaj Slavej AD-2016 g..pdf
Odluka za usvojuv.na Revizorski izvestaj-2016 g..PDF
Odluka za naznacuv. na Revizor za 2017 g..PDF
Godisen Izvestaj za rabot.na drustvoto za 2016 g.pdf
Odluka za usvojuv.na God.smet.i Izves.za rab.-2016 g..PDF
Odluka za raspredelba na dobivka-2016 g..PDF

Објавено на: 30.05.2017 15:47:07
Документ БР.: DOC_12283-77/2017
Урнек: Други одлуки од собрание