листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

НЛБ Банка АД Скопје известува дека врз основа на рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти III од кредитната линија на ЕИБ во износ од 100.000.000 евра од 13.07.2012 година (заведен под деловен број 1916-405) и анексите кон истиот и рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на мали и средни претпријатија и приоритетни проекти IV од кредитната линија на ЕИБ во износ од 100.000.000 евра од 04.07.2014 година (заведен под деловен број 1916-94) и анексите кон истиот; склучени се Нотарски акти - Договори за невладетелски залог врз побарувања од прв ред со својство на извршна исправа, помеѓу Макeдонска банка за поддршка на развојот АД Скопје (како Заложен доверител) и НЛБ Банка АД Скопје (како Заложен должник-должник), заверени кај Нотар Анастасија Петреска со ОДУ 398/17 и ОДУ 399/17 од 12.05.2017 година, во вкупен износ од 1.891.103,00 евра.

 

НЛБ Банка АД Скопје

Објавено на: 31.05.2017 15:50:02
Документ БР.: DOC_10191-266/2017
Урнек: Други ценовно чувствителни информации