листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 35 став (1) алинеја 6 од Правилата за котација го објавуваме следново:

 Склучени се следните зделки со заинтересирана страна:

  • Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 123-та седница одржана на ден 26.01.2017 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за ад-он лиценци за користење на информацискиот систем WEB PORTAL на Заваровалница Триглав д.д. бр. 0202-1147/18  од 26.01.2017 година, врз основа на која на ден 12.06.2017 година е склучен Договор за ад-он лиценци за користење на информацискиот систем WEB PORTAL помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана. Вредноста на договорот изнесува годишно 3.764,16 Евра со вклучен данок на додадена вредност (ДДВ).
  • Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 128-та седница одржана на ден 18.04.2017 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за ад-он лиценци за користење на информацискиот систем FROPS на Заваровалница Триглав д.д. бр.0202-5651 од 18.04.2017 година, врз основа на која на ден 12.06.2017 година е склучен Договор за ад-он лиценци за користење на информацискиот систем FROPS помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана. Вредноста на договорот изнесува годишно 10.000 Евра без вклучен данок на додадена вредност (ДДВ).

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Заваровалница Триглав д.д., Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав. 

 

Објавено на: 12.06.2017 13:29:08
Документ БР.: DOC_26453-10/2017
Урнек: Зделка со заинтересирана страна