листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните ревидирани финансиски извештаи:

Согласно член 40 точка 1 и член 39 точка 8 од Правилата за котација Скопски пазар АД Скопје  ги објавува целосните  неконсолидирани ревидирани финансиски извештаи за 2016 година (Ревизорско мислење, Финансиски извештаи и Белешки кон финансиските извештаи) со следните прилози:

Прилог 1: Годишна сметка со состојба на и за годината која завршува на 31 декември 2016 (Биланс на испех и Биланс на состојба) и

Прилог 2: Годишен извештај за работењетосо состојба на и за годината што завршува на 31 декември 2016.

Истите се усвоени на ден 16.06.2017 година на Собранието на акционери на Скопски пазар АД Скопје.

 


Извештај на независниот ревизор за 2016 година.pdf
Bilans na uspeh i Bilans na sostojba za 2016 godina.pdf
2_Годишен_извештај_за_работењето_за_2016_година.PDF

Објавено на: 16.06.2017 15:50:45
Документ БР.: DOC_12304-79/2017
Урнек: Ревидирани финансиски извештаи