листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Известување

Македонски Телеком информира дека Договорот склучен на ден 04.11.2016 година со Акционерското друштво за изградба и стопанисување со станбен простор и со деловен простор од значење за Република Македонија, одговорно за управување и стопанисување со Националната арена за именување и брендирање на Националната арена „Филип II" како зделка со заинтересирана страна ќе престане да важи од 1. септември 2017 година. Информацијата за оваа зделка со заинтересирана страна согласно Законот за трговски друштва и Правилата за котација беше објавена на ден 04.11.2016 година.

Македонски Телеком како компанија посветена на корпоративното управување и општествената одговорност кон пошироката заедница, ја почна оваа соработка со цел да се подигне нивото на „Телеком Арената“ по теркот на светски познатите стадиони. На „Телеком Арената“ се оддржаа национални спортски натпревари, како и значајни меѓународни настани со коишто се промовираше стадионот, градот Скопје и Република Македонија во пошироки рамки.

Објавено на: 30.08.2017 13:15:00
Документ БР.: DOC_10191-383/2017
Урнек: Други ценовно чувствителни информации