листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Материјал за Годишното собрание на акционери на Македонијатурист АД Скопје на 23.04.2018 година


3.1.Мак.Турист АД-Ск.Годишна сметка 2017 год.-поединечна.pdf
3.2.Предлог-Одлука за одобрување на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2017год..pdf
3.3.Ревдирани финансиски извештаи на Македонијатурист АД Скопје за 2017 год.-со Мислење од ревизорот-13.03.2018.pdf
3.4.Предлог-Одлука за одобрување на Годишна с-ка и финансиски извештаи за 2017год.-ревидирани.pdf
3.5.Годишен извештај од работењето на Друштвото за 2017 година.pdf
3.6.Предлог-Одлука за одобрување на Годишниот извештај за работењето на Друш....pdf
4.1.Извештај за работата на Надзорниот одбор во 2017 година.pdf
4.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Надзорен одбор за 2017год..pdf
5.1.Извештај за работата на Управниот одбор во 2017 година.pdf
5.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Управен одбор за 2017год..pdf
6.1.Годишен извештај на внатрешна ревизија 2017 год..pdf
6.2.Предлог-Одлука за одобрување на Извештајот за работата на Внатрешна Ревизија за 2017год..pdf
7. Предлог-Одлука за распределба на добивка за 2017 година.pdf
8. Предлог-Одлука за исплата на дивиденда и утврдување дивиденден календар за 2017г..pdf
9. Предлог-Одлука за избор на овластен ревизор за 2018 година.pdf

Објавено на: 21.03.2018 09:54:16
Документ БР.: DOC_13285-17/2018
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери