листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за начинот на распределба на добивката:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

на Годишното акционерско собрание за деловната 2017 година, акционерите на Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп усвоија одлука за распределба на добивка остварена со годишната сметка за деловната 2017 година. Со предметната одлука се утврди исплата на дивиденда и се утврди дивиденден календар. Во прилог на оваа одлука се предметните одлуки.

Поздрав,

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп


_16.Odluka_FI_GS_GIR_KPMG.pdf
_17.Dobivka_Dividenda_Dividenden Kalendar.pdf

Објавено на: 27.04.2018 13:10:01
Документ БР.: DOC_12287-9/2018
Урнек: Распределба на добивка