листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

на Годишното акционерско собрание за деловната 2017 година, акционерите на Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп усвоиа одлука за измена и дополнување на Статутот на Друштвото. Измените и дополнувањата на Статутот сапуваат во сила по претходно спроведена постапка за добивање согласност за измена и дополнување на истиот, и нотирање на измените и дополнувањата во Централниот Регистар што се води при Централниот Регистар на Република Македонија.

Поздрав,

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп


_22.Izmena na Statut_27042018.pdf

Објавено на: 27.04.2018 13:10:01
Документ БР.: DOC_12283-21/2018
Урнек: Други одлуки од собрание