листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Почитувани акционери и други заинтересирани лица,

акционерите на Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д Скопје - Виена Иншуренс Груп на Годишното акционерско собрание за деловната 2017 година донесоа одлука за утврдување на пестанок на мандат на членовите на Надзорниот одбор на Друштвото (поради истек на веметраење на мандатот), одлука за утврдување на бројот на членови, одлука за утврдување на времетрање на мандатот на членовите и одлука за избор на нови членови на одборот. Во прилог на оваа објава се педметните одлуки.

Поздрав,

Осигурување МАКЕДОНИЈА а.д. Скопје - Виена Иншуренс Груп


_23.Prestanok na mandat na clenovi na NO.pdf
_24.Izbor na clenovi na NO.pdf

Објавено на: 27.04.2018 13:10:01
Документ БР.: DOC_12285-20/2018
Урнек: Измени во органи на управување