листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за начинот на распределба на добивката:

Добивката по оданочување по Годишната сметка на ПАТНИЧКИ СООБРАЌАЈ - ТРАНСКОП А.Д. Битола за 2017 година во износ од 979.172,00 денари се распоредува како што следи:

1. За законски резерви - 48.959,00 денари и

2. За задржана (акумулирана) добивка за инвестициски вложувања - 930.213,00 денари.


Transkop_odluka_dobivka_2017.PDF

Објавено на: 18.05.2018 14:57:07
Документ БР.: DOC_12287-19/2018
Урнек: Распределба на добивка