листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од Собрание на акционери:

На Годишното собрание на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје, одражано на 28.05.2018 година, беа донесени следните одлуки:

  1. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година;
  2. Донесување на Одлука за усвојување на Годишната сметка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година;
  3. Донесување на Одлука за усвојување на Извештајот на ревизорите и финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година; 
  4. Донесување на Одлука за распоредување на остварената чиста добивка на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година;
  5. Донесување на Одлука за назначување на друштво за ревизија на финансиските извештаи на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2018 година;
  6. Донесување на Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на внатрешната ревизија на Триглав Осигурување АД, Скопје за 2017 година;
  7. Донесување на Одлука за одобрување на работата и водењето на работењето од страна на членовите на Одборот на директори и
  8. Донесување на Одлука за отповикување и избор на неизвршен член на Одборот на директори.


1. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj za rabotenjeto.pdf
2. Odluka za usvojuvanje na godisnata smetka.pdf
3. Odluka za usvojuvanje na Izvestajot na revizorite i finansiskite izvestai.pdf
4. Odluka za rasporeduvanje na ostvarenata cista dobivka.pdf
5. Odluka za naznacuvanje na drustvoto za revizija na finansiskite izvestai.pdf
6. Odluka za usvojuvanje na Godisniot izvestaj na vnatresna revizija.pdf
7. Odluka za odobruvanje na rabotata i vodenjeto na rabotenjeto na Drustvoto od strana na clenovite na OD.pdf
8. Odluka za otpovikuvanje i izbor na neizvrsen clen na OD.pdf

Објавено на: 28.05.2018 15:47:03
Документ БР.: DOC_12283-46/2018
Урнек: Други одлуки од собрание