листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог одлуки за Собрание на акционери на АД Раде Кончар - Апаратна техника Скопје

1- Предлог -  одлука за усвојување на Годишниот извештај за деловната 2017 година и одобрување на работата на членовите на Одборот на директори

2- Предлог -  одлука за усвојување на Годишната сметка за 2017година

3- Предлог - одлука за усвојување на ревидираните финансиски извештаи за 2017 година

4- Предлог - одлука за распредејба на добивката за 2017 година

5- Предлог - одлука за распределба на резерви над законски утврдениот износ како дивиденда на акционерите

6- Предлог - одлука за утврдување на износот на дивиденда за една акција и утврдување на дивиденден календар

7- Предлог - одлука за намалување на основната главнина на Друштвото


T. 1 Predlog-Odluka za usvojuvanje na godisen izvestaj za 2017.pdf
T. 2- Predlog-Odluka za usvojuvanje na godisna smetka za 2017 g.pdf
T. 3 Predlog-Odluka za usvojuvanje na revidirani finansiski izvestai za 2017..pdf
T. 4-Predlog-Odluka za raspredelba na dobivka 2017.pdf
T. 5-Predlog- Odluka za raspredelba na rezervi kako dividenda.pdf
T. 6 Predlog-Odluka za iznosot na dividenda za edna akcija i dividenden kalendar.pdf
T. 7-Predlog-Odluka za namaluvanje na osnovnata glavnina.pdf

Објавено на: 19.10.2018 09:33:02
Документ БР.: DOC_13285-98/2018
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери