листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

УНИБанка АД Скопје на ден 22.01.2019 година, ја регистрираше во Централниот Депозитар за хартии од вредност првата емисија на перпетуални обврзници - 5.000 перпетуални обврзници со номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 5.000.000 ЕУР, односно 307.475.000 МКД пресметано по среден курс на НБРМ, еден ден пред денот на носењето на Одлуката на Собрание за акционери.

Правата од хартиите од вредност настануваат на 22.01.2019 година, по уписот на хартиите од вредност на сметките на сопствениците во депозитарот за хартии од вредност.

Објавено на: 23.01.2019 09:47:08
Документ БР.: DOC_12289-2/2019
Урнек: Нови емисии