листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

НЛБ Банка Ве известува дека врз основа на Рамковен договор за учество во програмата за кредитирање на развојот на микро, мали и средни претпријатија, поддршка на извозот и за трајни обртни средства (заведен под деловен број 03-8729 од 04.04.2017 година) склучен е Нотарски акт- Договор за невладетелски залог врз побарувања од прв ред со својство на извршна исправа, помеѓу Македонска банка за поддршка на развојот АД Скопје (како Заложен доверител) и НЛБ Банка АД Скопје (како Заложен должник-должник), заверен кај Нотар Анастасија Петреска со ОДУ бр.1294/18 во вкупен износ од 3.350.000,00 евра (тримилионитристаипедесетилјадиевра).

 

НЛБ Банка АД Скопје

Објавено на: 24.01.2019 08:35:52
Документ БР.: DOC_10191-5/2019
Урнек: Други ценовно чувствителни информации