листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно член 39 точка 5 од Правилата Скопски пазар АД Скопје ги објавува целосните материјали за Годишното собрание на акционери кое ќе се одржи на ден 07.06.2019 година и тоа:

1. Објавен Јавен повик на ден 06.05.2019 година;

2. Информации за акционерите со 3 (три подточки);

3. Предлог одлуки за Годишно Собрание;

4. Годишна сметка за 2018 година

5. Финансиски извештаи за 2018 година;

6. Финансиски извештаи и Извештај на независните ревизори за 2018 година.

Напомена: Поради големината на фајлот истиот ќе биде прикачен во 2 дела.


1.Јавен повик за Годишно Собрание на акционери.pdf
2.1.Информација за учество на акционери во работата на Годишно собрание на акционери на ден 07.06.2019 година.pdf
2.2.Информација за акционери-род, класа, број на акции и право на глас.pdf
2.3. Информација за акционери за преземање образец на полномошно за застапување на Собрание и за писмено известување за издадено полномошно.pdf
3.Предлог одлуки на Годишно собрание на акционери на Скопски пазар АД Скопје.pdf
4.Годишна сметка за 2018 година.pdf
5.Финансиски извештаи за 2018 година.pdf
6.Финансиски извештаи и Извештај на независниот ревизор за 2018 година.pdf

Објавено на: 06.05.2019 14:59:21
Документ БР.: DOC_13285-100/2019
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери