листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Согласно член 39 точка 5 од Правилата за котација Скопски пазар АД Скопје го објавува целосните материјали согласно ревидиран дневен ред за Годишното собрание на акционери кое ќе се одржи на ден 07.06.2019 година.

1 дел:

1. Дополнително Барање од акционер и Предлог одлуки од 14.05.2019;

2. Иницијатива за измена на Статутот на Друштвото од 14.05.2019 година;

3. Објава во дневен весник на 24.05.2019 година по Барање на акционери за Годишно собрание на акционери на 07.06.2019;

4. Објава во дневен весник на 24.05.2019 годна  на Ревидиран дневен ред за Годишно собрание на акционери на 07.06.2019;

5.1. и 5.3. Информации за акционери од 06.05.2019 година;

5.2. Информација за акционери од 27.05.2019 година;

6. Предлог одлуки по ревидиран дневен ред за Годишно собрание на акционери на 07.06.2019.

Напомена: Поради големината на фајлот целосниот материјал  ќе биде прикачен во 3 (три) дела.


1.Дополнително Барање од акционер и Предлог одлуки од 14.05.2019.pdf
2.Иницијатива за измена на Статутот на Друштвото од 14.05.2019.pdf
3.Објава по Барање на акционери на ден 24.05.2019 за Годишно собрание на акционери на 07.06.2019.PDF
4.Објавен Ревидиран дневен ред на ден 24.05.2019 за Годишно собрание на акционери на 07.06.2019.PDF
5.1.Информација за учество на акционери во работата на Годишно собрание на акционери на ден 07.06.2019 година.pdf
5.2. Информација за акционери-род, класа, број на акции и право на глас.pdf
5.3.Информација за акционери за преземање на образец на полномошно за застапување на Собрание и за писмено известување за издадено полномоштво.pdf
6. Предлог одлуки по ревидиран дневен ред за Годишно собрание на 07.06.2019.pdf

Објавено на: 27.05.2019 15:42:17
Документ БР.: DOC_13285-137/2019
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери