листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурвање АД, Скопје, на 164-та седница одржана на ден 24.02.2020 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договори за реосигурување за 2020 година со Триглав Ре Љубљана бр.0202-2180 од 24.02.2020 година, врз основа на која е склучен Договор за реосигурување за 2020 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана. 

Во склучениот договор за реосигурување за 2020 година вредноста на Договорот за реосигурување на вишок штети од зелена карта изнесува 185.790 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на катастрофални штети изнесува  51.700 Евра; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за транспорт изнесува 2.800 ЕУР; вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за каско изнесува  28.350 ЕУР, вредноста на Договорот за реосигурување на вишок на штети за незгода изнесува  4.080 ЕУР, додека за останатите реосигурувања вредноста ќе се определува по основ на пријавени ризици во текот на годината.

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре Љубљана произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав. 

 

Објавено на: 02.03.2020 08:33:52
Документ БР.: DOC_26453-3/2020
Урнек: Зделка со заинтересирана страна