листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

Алкалоид АД Скопје согласно Одлука за стекнување сопствени акции со откуп, донесена на седница на собрание на акционери, одржана на ден 08.04.2019 година, изврши откуп на 800 сопствени обични акции по цена од 13.100,00 денари за една акција преку Македонска Берза на ден 06.03.2020 година.

По извршениот откуп, друштвото поседува вкупно 22.557 сопствени акции, што претставува 1,58% од вкупниот број на издадени акции од Алкалоид АД Скопје.

Објавено на: 11.03.2020 14:30:13
Документ БР.: DOC_12291-5/2020
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции