листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Образложение кон резултатите:

1. Во однос на промените во сметководствените политики и методи на вреднување на ставките во финансиските извештаи нема.

2. Во споредба со претходниот период на остварени вкупни приходи истите се намалени како резултат на намалена реализација. Сите приходи се од основна дејност-продажба на цевки и профили на домашен и странски пазар.

3. Во споредба со претходниот период вкупните трошоци се намалени поради намалено производство.

4. Исплатени дивиденди нема.

5. Продажба на материјални средства нема, а исто така нема ни значителен отпис. Што се донесува до вложувања во материјални средства има набавка на ултразвучна опрема во вредност од 22.672.000 денари.

6. Промени во кредитни задолжувања нема.

Објавено на: 30.03.2020 09:55:51
Документ БР.: DOC_10191-225/2020
Урнек: Други ценовно чувствителни информации