листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

 

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 175-та седница, одржана на 29.-30.03.2021 година, го назначи г-дин Војдан Јорданов за извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје, со мандат од четири години.

Оваа одлука следеше откако Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје на својата 174-та седница, одржана на 19.02.2021-та година, го назначи г-дин Јорданов за извршен член на Одборот на директори. Одлуката влезе во сила на денот на донесувањето, а се применува од 01.04.2021-та година, односно од денот на дадената согласност од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување за г-дин Јорданов за вршење на функцијата член на орган на управување на Триглав Осигурување АД, Скопје.

Г-дин Јорданов доаѓа од позицијата Претседател на Управниот одбор на Триглав пензиско друштво АД Скопје, a својата професионална кариера ја гради во областите ревизија, сметководство, финансии, управување со задолжителни и доброволни фондови и слично.

Функцијата главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје, и понатаму продолжува да ја врши г-дин Ѓорѓе Војновиќ, додека мандатот на г-дин Рок Пивк за функцијата извршен директор истече на 30.03.2021 година

Објавено на: 05.04.2021 14:10:07
Документ БР.: DOC_12285-5/2021
Урнек: Измени во органи на управување