листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:
Прилепска пиварница АД Прилеп известува дека врз основа на поднесена оставка заверена кај нотар Драган Иванов од Скопје УЗП 2427/2021 од 16.04.2021 година му престана функцијата член во Управен одбор на Прилепска пиварница АД Прилеп на лицето Сашко Блажевски. 
Надзорниот одбор на седницата одржана на ден 26.04.2021 година едногласно за нов член во Управниот одбор го избра лицето Владимир Блажески Оперативен менаџер на Сектор за информатичка технологија, дипломиран инженер по информатика. Членот на Управниот одбор Владимир Блажески поседува 1 обична акција од друштвото.
Промената беше запишана во Централниот регистар на Република Македонија на ден 28.04.2021 година.
 
Објавено на: 29.04.2021 14:05:57
Документ БР.: DOC_12285-11/2021
Урнек: Измени во органи на управување