листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната Зделка со заинтересирана страна:

Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје, на 177-та седница одржана на ден 07.05.2021 година, донесе Одлука за одобрување на склучување на Договор за реосигурување на посеви и плодови за сезоната 2021 година со Триглав Ре Љубљана  бр. 0202-4738 од 07.05.2021, врз основа на која  на ден 28.05.2021 година е склучен Договор за реосигурување на посеви и плодови за сезоната 2021 година помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре, Љубљана Словенија.

Вредноста на договорот изнесува 73.125 Евра, а неговата реализација ќе зависи од настанувањето на штетен настан за предметот на реосигурување. 

Капиталната поврзаност помеѓу Триглав Осигурување АД, Скопје и Триглав Ре, Љубљана Словенија произлегува од тоа што двете друштва се членки на Групацијата Триглав.


 

Објавено на: 28.05.2021 09:37:57
Документ БР.: DOC_26453-5/2021
Урнек: Зделка со заинтересирана страна