листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Одлуки донесени на Собранието на ЗК Пелагонија АД Битола, одржано на ден 09.07.2021


Одлука за избор на бројачи на гласови.pdf
Одлука за избор на претседавач.pdf
Одлука за назначување на овластен ревизор за ревизија на годишната сметка и финансиски извештаи на ЗК Пелагонија за 2021 год.pdf
Одлука за одобрување на годишната сметка и финансиските извештаи на ЗК Пелагонија за 2020 год.pdf
Одлука за одобрување на Одборот на директори на ЗК Пелагонија за 2020 год.pdf
Одлука за стекнување со сопствени акции со откуп.pdf
Одлука за усвојување Извештајот за извршената ревизија на годишната сметка, финансиските извештаи и годишниот извештај на ЗК Пелагонија.pdf
Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работата на ЗК Пелагонија за деловната 2020 год.pdf
_6C66~1.PDF
Одлука за усвојување на консолидирана годишна сметка и консолидирани финансиски извештаи на ЗК Пелагонија.pdf
Одлука за усвојување на консолидираниот финансиски извештај за работата на групацијата ЗК Пелагонија за 2020 год.pdf

Објавено на: 09.07.2021 14:13:43
Документ БР.: DOC_12283-117/2021
Урнек: Други одлуки од собрание