листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

АДИНГ АД Скопје известува дека на ден 21.07.2021 година на веб страната на Македонска берза јавно е објавено Соопштение за продажба на 2.000 сопствени обични акции чија вредност не надминува 25.000 евра во денарска противвредност.

Рокот за запишување и уплата на акциите предмет на јавна понуда изнесува 30 дена, од денот на започнување на запишување и уплата, односно од 04.08.2021 година до 02.09.2021 година.

Начинот на запишување согласно правилата за тргување на Македонската берза ќе биде преку моделот на фиксна цена со давање на приоритет на налози со порано време на внес на налог.


Соопштение за продажба на сопствени акции по пат на јавна понуда.pdf

Објавено на: 21.07.2021 09:55:59
Документ БР.: DOC_12291-13/2021
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции