листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Предлог одлуки за годишно Собрание на акционери на Универзална Инвестициона Банка АД Скопје


Точка 1 - Годишен извештај за работењето на Банката за 2022г..pdf
Точка 1.2-Писмено мислење за Годишниот извештајза работењето на Банката за 2022 година од страна на НО.docx
Точка 1.3- Предлог Одлука за усвојување на Годишниот извештај за работењето на Банката за 2022 г..docx
Точка 2. Годишен извештај за работата на НО за 2022г. со оценка на соодветноста на членовите на НО.docx
Точка 2.1 - Предлог Одлука за усвојување на Извештајот за работењето на НО за 2022 г..docx
Точка 3 - Предлог Одлука за усвојување на годишната сметка за период 01.01-31.12.2022 г..doc
Точка 4. Извештај од извршена ревизија на работењето на Банката за 2022г..pdf
точка 4.1 Писмено мислење за извештајот на Друштвото за ревизија од страна на Надзорен одбор.docx
Точка 4.2 - Предлог Одлука за усвојување на извештајот од извршената ревизија.docx
Точка 5 - Предлог Одлука за употреба и распoредување на добивка за 2022 г..docx
Точка 6- Предлог Одлука за определување на износот на дивиденда и утврдув....docx
Точка 7 - Предлог Одлука за исплата на камата на имателите на перпетуална обврзница-Прва емисија.docx
Точка 8- Предлог Одлука за исплата на камата на имателите на перпетуална обврзница-Втора емисија.docx
Точка 9 -Предлог Одлука за избор на Друштво за ревизија за 2023 г..docx
Точка 10. Деловник за работа на Собрание на акционери.doc
Точка 11 - Предлог Одлука за изменување и дополнување на Статутот на УНИБанка АД Скопје.docx
Точкa 12 - Предлог Одлука за исплата на награда на членовите на НО на Унуверзална Инвестициона Банка АД С.docx

Објавено на: 03.04.2023 08:58:02
Документ БР.: DOC_13285-26/2023
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери