листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следниве измени во органите на управување:

Согласно членот 33, став 1, алинеја 11, и членот 34 став 1 алинеја 6 од Правилата за котација на Македонската Берза за хартии од вредност АД Скопје објавуваме дека:

 

Собранието на акционери на Макпетрол АД - Скопје, на XXVII седница, одржана на 30.5.2023 година, донесе Одлука за отповикување на членовите на Надзорниот одбор на Друштвото бр. 0201-26/4-1 од 30.5.2023 година, поради истек на мандатот, пo што, за членови на Надзорниот одбор, со мандат од 6 (шест) години, со Одлука бр. 0201-26/4-2 од 30.5.2023 година се избрани:  Александар Спасовски, Филип Чадиковски- независен член, Саша Лекиќ и Марина Веселинска.

Членот на Надзорниот одбор на Друштвото, Александар Спасовски, поседува 80 акции со право на глас, што е  0,072  % од вкупниот број на издадени акции од Друштвото.

Членот на Надзорниот одбор на Друштвото, Филип Чадиковски, не поседува  акции со право на глас од Друштвото.

Членот на Надзорниот одбор на Друштвото, Саша Лекиќ, поседува 235 акции со право на глас, што е  0,2  % од вкупниот број на издадени акции од Друштвото.

Членот на Надзорниот одбор на Друштвото Марина Веселинска, не поседува  акции со право на глас од Друштвото.

 


Одлука за отповикување на членовите на Надзорен одбор.pdf
Одлука за избор на членови на Надзорен одбор на Макпетрол АД.pdf

Објавено на: 31.05.2023 09:08:09
Документ БР.: DOC_12285-33/2023
Урнек: Измени во органи на управување