листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следното:

ИЗВЕСТУВАЊЕ

ЗА СТЕКНУВАЊЕ СОПСТВЕНИ АКЦИИ СО ОТКУП

Согласно член 34Објавување во врска со капиталот“ од Правилата на котација на  Македонска Берза на хартии од вредност ад Скопје, а врз основа на донесената Одлука на Собранието на акционери на Прилепска пиварница ад Прилеп за стекнување сопствени акции со откуп бр. 0201-394/11 од 31.05.2023 година, известуваме дека  Прилепска пиварница ад Прилеп на ден 18.07.2023 година се стекна со 63 сопствени акции.

Вкупниот број на сопствени акции што ги поседува друштвото е 80 што претставува 0,2% од вкупниот број на акции од издавачот Прилепска пиварница ад Прилеп.

Објавено на: 20.07.2023 14:00:33
Документ БР.: DOC_12291-24/2023
Урнек: Откуп/продажба на сопствени акции