листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Собранието на акционери на Триглав Осигурување АД, Скопје на 61-та седница, одржана на 14.07.2023 година, го реизбра г-дин Ѓорѓе Војновиќ за член на Одборот на директори на Триглав Осигурување АД, Скопје со мандат од 4 години. Одборот на директори на Друштвото на 201-ва седница на Одборот на директори, одржана на 14.07.2023 година, го назначи г-дин Ѓорѓе Војновиќ за извршен член на Одборот на директори – Главен извршен директор, со тоа што Oдлуката влегува во сила на денот на донесувањето, а ќе се применува од денот на добивање согласност за вршење на функцијата член на орган на управување од страна на Агенцијата за супервизија на осигурување. На ден 20.09.2023 година Агенцијата за супервизија на осигурување донесе Решение со број УП 14-2-1030, со кое што се издава согласност за г-дин Ѓорѓе Војновиќ за вршење на функцијата член на орган на управување во друштво за осигурување. Одборот на директори на Друштвото на својата 206-та седница, одржана на 28.09.2023 година, даде согласност за склучување на Договор за работа на извршниот член на Одборот на директори.

Согласно горенаведеното, г-дин Ѓорѓе Војновиќ продолжува да ја врши функцијата Главен извршен директор на Триглав Осигурување АД, Скопје.

 

Објавено на: 28.09.2023 14:51:59
Документ БР.: DOC_10191-636/2023
Урнек: Други ценовно чувствителни информации