Македонски
English
листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната нова емисија:

УНИБанка АД Скопје на ден 24.10.2023 година, ја регистрираше во Централниот Депозитар за хартии од вредност третата емисија на перпетуални обврзници – 1.350  перпетуални обврзници со номинална вредност од 1.000 ЕУР и вкупна номинална вредност од 1.350.000 ЕУР, односно 83.107.350 МКД пресметано по среден курс на НБРСМ, еден ден пред денот на носењето на Одлуката на Собрание на акционери на Банката.

Правата од хартиите од вредност настануваат на 24.10.2023 година, по уписот на хартиите од вредност на сметките на сопствениците во депозитарот за хартии од вредност.

 

Објавено на: 25.10.2023 14:13:10
Документ БР.: DOC_12289-2/2023
Урнек: Нови емисии