листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје – Виена Иншуренс Груп изврши промена на податоците во Трговскиот регистар што се води при Централниот регистар на Република Северна Македонија. Во конкретниот случај извршена е предбележба на Спогодба за присоединување ОДУ бр.187/23 од 20.12.2023 година. Со предметната Спогодба е определено дека Акционерско друштво за осигурување ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп Скопје (како Друштво што се присоединува) се присоединува кон Акционерско друштво за осигурување и реосигурување МАКЕДОНИЈА Скопје - Виена Иншуренс Груп (како Друштво што презема) со универзален пренос на целокупниот имот, правата и обврските во согласност со позитивното законодавство, при што Друштвото што се присоединува престанува да постои без  ликвидација.

Срдечен поздрав

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


56.Izvestuvanje do MSE SeiNet_Predbelezba na spogodba_Scan.pdf

Објавено на: 21.02.2024 14:10:53
Документ БР.: DOC_10191-117/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации