листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани, 

Ве известуваме за објава на Известување за склучена спогодба за присоединување на Акционерското друштво за осигурување ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп кон Акционерското друштво за осигурување и реосигурување МАКЕДОНИЈА Скопје - Виена Иншуренс Груп. Предметното Известување ќе биде објавено во дневниот весник НОВА МАКЕДОНИЈА и во Сл. Весник на Република Северна Македонија. Објавата е извршена согласно член 522 став 1 од Законот за трговските друштва. Во прилог Ви го доставуваме предметното Известување. 

Поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


62.Izvestuvanje za sklucena spogodba za prisoedinuvanje.pdf

Објавено на: 04.03.2024 15:00:44
Документ БР.: DOC_10191-220/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации