листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Управниот одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп донесе одлука за свикување на акционерско собрание. Собранието ќе се одржи на 22.05.2024 година со почеток во 08.00 часот во седиштето на Друштвото. Повеќе информации во врска со предметното собрание се нотирани во Одлуката за свикување на собрание и Јавниот повик за свикување на собрание кои се прилог на оваа оваа објава.

Сите прашања можете да ги доставите до стручните служби на Друштвото.

Поздрав

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


_1.Odluka i javen povik za akcionersko sobranie_SCAN_22052024.pdf

Објавено на: 19.04.2024 14:58:12
Документ БР.: DOC_10109-41/2024
Урнек: Јавен повик за собрание