листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за следната ценовно чувствителна информација:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека Агенцијата за супервизија на осигурување, како регулатор на пазарот на осигурување на Република Северна Македонија, донесе Решение за издавање статусна промена - присоединување УП1 14-1-1211 од 22.04.2024 година. Со предметното Решение се дава дозвола за статусна промена - присоединување на ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје кон МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. По уписот на статусните промени во Централниот регистар на Република Северна Македонија, ВИНЕР - Виена Иншуренс Груп АД Скопје престанува да постои како правно лице без да се спроведе ликвидација, а целокупниот имот и обврски преминуваат кај МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. 

Поздрав

МАКЕДОНИЈА Осигрување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


71.ASO_Resenie za izdavanje na dozvola za statusni promeni.pdf

Објавено на: 26.04.2024 08:43:33
Документ БР.: DOC_10191-351/2024
Урнек: Други ценовно чувствителни информации