листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека Управниот одбор на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виеина Иншуренс Груп донесе одлука за свикување на годишно акционерско собрание за деловната 2023 година. Годишното акционерско собрание ќе се одржи на 29.05.2024 година (среда), со почеток од 08.00 часот со просториите на генералната дирекција на Друштвото. 

Поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


_1.Odluka za svikuvanje na sobranie_2023.pdf
_2.Javen povik za svikuvanje na sobranie_2023.pdf

Објавено на: 26.04.2024 14:10:48
Документ БР.: DOC_10109-57/2024
Урнек: Јавен повик за собрание