листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за датумот на одржување и Дневниот ред на Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

Ве известуваме дека годишното акционерско собрание за деловната 2023 година на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп ќе се одржи на ден 31.05.2024 година (ПЕТОК) со почеток во 08.00 часот. Промената на датумот на одржување на предметното акционерско собрание е поради грешка во објава на Јавниот повик во дневен весник НОВА МАКЕДОНИЈА (печатено издание). Во прилог на оваа објава Ви доставуваме одлука за свикување на годишно акционерско собрание за деловната 2023 година, со Јавен повик за свикување на предметното акционерско собрание, донесена од Управниот одбор на Друштвото на ден 29.04.2024 година. Претходно објавените одлуки (како предлог одлуки кои ќе се разгледуваат и по кои ќе се одлучува на акционерското собрание) остануваат исти. 

Сите прашања во врска со оваа објава можете да ги поставите до стручните служби на Друштвото,.

Поздрав
МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.


_2.Odluka za svikuvanje na sobranie_2023.pdf
_2.1.Javen povik za svikuvanje na sobranie_2023.pdf

Објавено на: 29.04.2024 14:20:24
Документ БР.: DOC_10109-71/2024
Урнек: Јавен повик за собрание