листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во врска со акционерското собрание на Друштвото, закажано за 22.05.2024 година, во прилог на оваа објава Ви доставуваме информација за конфликт на интерес согласно член 392-а од Законот за трговските друштва. Сите прашања поврзани со оваа објава можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Со почит,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_20.Objava na konflikt na interes_Sobranie_22052024.pdf

Објавено на: 10.05.2024 14:05:26
Документ БР.: DOC_12283-25/2024
Урнек: Други одлуки од собрание