листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните предлог - одлуки за Собранието на акционери

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во врска со точка 11 од работниот дел на Јавниот повик за свикување на акционерско собрание бр.02-4325/2-1 од 29.04.2024 (годишно акционерско собрание за деловната 2023 година), Ве известуваме дека Виена Иншуренс Груп (Vienna Insurance Group), како мнозински акционер на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД - Виена Иншуренс Груп, предложи избор на членови на Надзорниот одбор.

За членови на надзорниот одбор од страна на Виена Иншуренс Груп се предложени: (1) Габор Лехел, (2) Андреја Јосифовски, (3) Филип Бардас и (4) Реинхард Гојер и (5) Зоран Димов.

Согласно член  344 став 5 од Законот за трговските друштва, Ви доставуваме и податоци за предложените членови на органот на надзор. Податоците за предложените членови на Надзорниот одбор се прилог на оваа Објава.

Срдечен поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_20.Info za predlozeni clenovi na NO.pdf

Објавено на: 13.05.2024 14:10:48
Документ БР.: DOC_13285-140/2024
Урнек: Предлог - одлуки за Собрание на акционери