листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, ги објавуваме следните Одлуки од собрание на акционери:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во прилог се одлуки усвоени на Годишното акционерско собрание за деловната 2023 година од страна на акционерите на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. Годишното акционерско собрание за деловната 2023 година се одржа на ден 31.05.2024 година. Одлуката од точка 11 од Јавниот повик за свикување на Собранието не е усвоена од страна на акционерите. Претходното е од причина што Агенцијата за супервизија на осигурување на РСМ донесе нов Правилник поврзан со органите на надзор на друштвата за осигурување, при што предметниот Правилник е објавен во Сл.Весник по објавата на Јавниот повик од страна на Друштвото, истиот Правилник стапи во сила и почна да се применува со денот на неговата објава, односно не содржи соодветен временски рок за усогласување со истиот од страна на друштвата за осигурување.

Сите прашања поврзани со текстот и содржината на предметните одлуки можете да ги адресирате до стручните служби на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп.

Поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_3.Odluka za Pretsedavac_Brojaci na glasovi i Zapisnicar_2023_Scan.pdf
_4.Odluka za_2023 FI_GS_GI_KPMG_Scan.pdf
_5.Odluka za Interna Revizija_2023_Scan.pdf
_6.Odluka za raspredelba na dobivka_2023_Scan.pdf
_7.Odluka za isplata na dividenda za 2023 Sobranie 20240531_Scan.pdf
_8.Odluka_UO izvestaj i odobruvanje na rabota na UO за 2023_Scan.pdf
_9.Odluka_NO izvestaj i odobruvanje na rabota na NO_Scan.pdf
_10.Odluka_Nadvoresen revizor 2024_Scan.pdf
_12.Odluka_brisenje na dejnost od trgovskiot registar_Scan.pdf

Објавено на: 31.05.2024 14:05:16
Документ БР.: DOC_12283-76/2024
Урнек: Други одлуки од собрание