листај по издавач            листај по урнек


Согласно член 36 од Правилата за котација, известуваме за дивидендниот календар:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во прилог на оваа објава е Одлука за исплата на дивиденда за деловната 2023 година и утврдување на дивиденден календар. Предметната одлука е донесена на годишното акционерско собрание за деловната 2023 година на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп одржано на 31.05.2024 година. Сите прашања поврзани со предметната одлука можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_7.Odluka za isplata na dividenda za 2023 Sobranie 20240531_Scan.pdf

Објавено на: 31.05.2024 14:05:16
Документ БР.: DOC_10187-26/2024
Урнек: Дивиденден Календар