листај по издавач            листај по урнек


Согласно Глава 6 од Правилата за котација, известуваме за начинот на распределба на добивката:

Почитувани акционери и други заинтересирани страни,

во прилог на оваа објава е Одлука за распределба на добивката остварена со годишната сметка за 2023 година донесена од страна на акционерите на МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп. Предметната одлука е донесена на годишното акционерско собрание на Друштвото за деловната 2023 година кое се одржа на 31.05.2024 година. Сите прашања во врска со распределбата на добивката остварена со годишната сметка за деловната 2023 година можете да ги адресирате до стручните служби на Друштвото.

Поздрав,

МАКЕДОНИЈА Осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп


_6.Odluka za raspredelba na dobivka_2023_Scan.pdf

Објавено на: 31.05.2024 14:05:16
Документ БР.: DOC_12287-30/2024
Урнек: Распределба на добивка